Politika | egoPERFECTUS
egoperfectus

Kontakti

 Vaļņu iela 5, Rīga
 (8-5) 249 8741
 +371 295 29995
 [email protected]
 I-V 9:00 – 18:00

PARAŠYKITE MUMS

Politika 

Ja izvēlēsieties studēt politiku, jūs ne tikai uzzināsiet par dažādām valdības un pārvaldības teorijām, bet arī gūsiet padziļinātu ieskatu starptautiskajā politikā un diplomātijā, kas ietekmē pasauli un mūsu dzīvi.

Kā politikas zinātnes students jūs pētīsiet dažādas pagātnes un mūsdienu pasaules politikas vai politisko konfliktu situācijas. Jūs arī izpētīsiet dažādus uz brīvību, vienlīdzību, cilvēktiesībām un ideoloģijām balstītus valsts pārvaldes modeļus un mehānismus. Jūs arī studēsiet dažādu vēsturisku personību, piemēram, Konfūcija, Platona un Makiavelli, biogrāfijas. Jūs studēsiet mediju komunikāciju un starptautisko politisko organizāciju (piemēram, NATO un ANO) lomu pasaules politiskajā arēnā. Lekcijās, semināros un grupu diskusijās jūs iegūsiet gan teorētiskas, gan praktiskas zināšanas.

Vēlaties padomu par karjeru vai studijām ārzemēs? 

Rakstiet mums.

Politikas zinātne aptver daudzas dzīves jomas, tāpēc studijas tiek iedalītas dažādās specializācijās. Šeit ir daži no tiem:

  • Attīstības politika. Šī specializācija ir vērsta uz politikas lomu sociālajā un ekonomiskajā attīstībā, tostarp valsts un starptautiskajā politikā. Jūs studēsiet dažādus gadījumus un mācīsieties kritiski analizēt politiskās teorijas un startēģijas. Jūs uzzināsiet arī par starptautiskās palīdzības nozīmi, politikas attīstības plānošanas izaicinājumiem un tiesisko regulējumu.
  • Demokrātija un vēlēšanas. Ja izvēlēsieties studēt šo specializāciju, jūs uzzināsiet, kā tiek organizētas vēlēšanas un kā demokrātiskā valstī tiek īstenota formālā vai neformālā politika.
  • Starptautiskā politika. Šajā specializācijā tiks aplūkotas attiecības starp dažādām valstīm, diplomātiskās attiecības un oficiālo organizāciju, piemēram, Pasaules Tirdzniecības organizācijas, Apvienoto Nāciju Organizācijas un Eiropas Savienības, loma globālā kontekstā. Studiju laikā jūs pētīsiet jautājumus, kas saistīti ar nevienlīdzību un attīstību, valsts aizsardzību, ārpolitiku un diplomātiju, reliģiju, vidi, ekonomiku un finanšu krīzēm, migrāciju un kultūras identitāti, cilvēktiesībām.
  • Valsts un reģionālā politika. Šī specializācija ir vērsta uz konkrētas valsts vai reģiona politiku, piem.,. Šī specializācija aptver Francijas valsts politiku vai Āzijas un Klusā okeāna reģiona reģionālo politiku, aptverot valsts vēsturisko, vēlēšanu un likumdošanas kontekstu un mūsdienu politiskos jautājumus.
  • Miera un konfliktu izpēte. Šie politikas pētījumi specializējas nacionālo un starptautisko konfliktu un to risināšanas stratēģiju izpētē. Jūs pētīsiet šo konfliktu cēloņus un sekas praksē. Jūs arī piedalīsieties un simulēsiet dažādas situācijas, kas saistītas ar sarunām, starpniecību, miera uzturēšanu un diplomātiskajām attiecībām.
  • Publiskā politika. Šī specializācija ir saistīta ar procesiem, ar kuru palīdzību tiek īstenotas dažādas politikas un noteikumi, kas ietekmē sabiedrības locekļu dzīvi. Studiju laikā jūs praktiski analizēsiet dažādus likumdošanas un administratīvos procesus, politiku un pētījumus, kuros tiek analizēti ekonomiskie, politiskie un sociālie faktori. Ja izvēlaties šo specializāciju, varat izvēlēties jomu, kas jūs interesē: pilsētu, ekonomikas, veselības, vides politika un daudzas citas, kas saistītas ar salīdzinošo politiku, ražošanu, ārpolitiku utt. Studiju laikā gūsiet praktisku pieredzi par valsts politikas iestāžu darbu, veicot dažādus uzdevumus.

Pēc studiju beigšanas politikā jūs varat turpināt politiķa karjeru dažādās jomās atkarībā no iegūtā atbildīgā amata un politiskās karjeras ambīcijām.

Tātad kā topošais politiķis jūs varat kļūt par parlamenta deputātu, politikas padomnieku, ierēdni, diplomātu, cilvēktiesību aizstāvi, politikas analītiķi, sabiedrisko attiecību konsultantu, sabiedrisko attiecību speciālistu un daudzās citās profesijās, kurās nepieciešama aktīva iesaistīšanās sabiedriski politiskajā dzīvē un interese par sabiedrības interesēm.

Arī vairākas politiskās partijas un nacionālās un starptautiskās organizācijas pastāvīgi meklē politikas zinātņu studentus brīvprātīgajam darbam un praksei. Tādējādi, izvēloties šo kursu, jūs ne tikai varat sākt savu politisko karjeru, bet arī ietekmēt dažādus politiskus lēmumus un sniegt priekšlikumus, kā uzlabot daudzu cilvēku dzīvi un pārstāvēt sabiedrības intereses.

Kā notiek mūsu konsultācijas un kādus pakalpojumus mēs piedāvājam?

  • Kopā ar klientu mēs izvērtējam viņa vēlmes, ambīcijas, finansiālās iespējas, karjeras mērķus, iespējas izpildīt iestājprasības un daudz citu svarīgu kritēriju, kuri ļauj mums sniegt klientiem informāciju par viņiem vispiemērotākajām mācību iestādēm dažādās pasaules valstīs.
  • Mēs sniedzam saviem klientiem detalizētu informāciju par viņu izvēlētajām augstākās izglītības iestādēm ārzemēs un studiju programmām, mācību maksu, apmaksas kārtību, stipendijām un iespēju saņemt finansējumu, dokumentu iesniegšanas kārtību un iestāšanās noteikumiem, dzīvošanas iespējām, darba iespējām un citiem būtiskiem aspektiem.
  • Mēs pilnībā uzņemamies rūpes par visu nepieciešamo dokumentu sagatavošanu, kas nepieciešami, lai iestātos mūsu klientu izvēlētajās mācību iestādēs ārzemēs, kā arī noformējam studiju pieteikumu.
  • Pārbaudīsim un rediģēsim Jūsu motivācijas un rekomendācijas vēstules, kā arī nepieciešamības gadījumā nodrošināsim dokumentu tulkojumu angļu valodā.
  • Aizpildīsim pieteikuma veidlapas.
  • Palīdzēsim, ja Jums būs nepieciešama studenta vīza (piemēram, Austrālijā, ASV, Kanādā): sniegsim nepieciešamo dokumentu sarakstu un vīzas pieteikuma veidlapu, palīdzēsim aizpildīt medicīniskās pārbaudes dokumentus un iegādāties veselības apdrošināšanu.
  • Atradīsim Jums piemērotāko naktsmītni: reģistrēsim studentu hostelī vai mājoklī.
  • Atradīsim un iegādāsimies aviobiļetes par vislabāko cenu, lidojuma datumu un ilgumu vai atbilstoši jebkurām citām personiskām prasībām.
  • Sniegsim visu informāciju par darba iespējām un dzīvi izvēlētajā valstī.
  • Visa izglītības procesa laikā un uzturēšanās laikā valstī mēs labprāt atbildēsim uz jums aktuāliem jautājumiem.